Akoestische gitaarles

Akoestische gitaarles in alle stijlen op een persoonlijke manier. Fingerpicking, flatpicking, country, jazz, folk, liedbegeleiding en klassiek. Daarbij leren we je de juiste techniek bij de juiste stijl. Alle aspecten komen aan bod: 2, 3 en 4 fingerpicking-technieken, accoorden en toonladders, notenschrift (waar nodig en gewenst), aanschaf en onderhoud van je gitaar. De gitaarlessen worden gegeven op een centrale locatie in Assen. Voor meer informatie, bekijk de algemene gitaarles pagina.

Over de akoestische gitaar

De gitaar zoals wij die nu kennen stamt uit het begin van de 16de eeuw, al had hij toen geen 6 snaren maar 5. In het begin van de 19de eeuw is de zelfde stemming geintroduceerd die we vandaag de dag nog steeds gebruiken, van laag naar hoog E A D G B E. Sinds de jaren 40 van de vorige eeuw zijn de snaren van Spaanse gitaren gemaakt van nylon, in de eeuwen daarvoor werden ze gemaakt van darmen.

De meeste mensen kennen de gitaar uit de popmuziek, maar oorspronkelijk werd er behalve volksmuziek vooral klassieke muziek op gespeeld, met name in de 19de eeuw. Als je mooie klassieke gitaarmuziek wilt horen dan zijn bijvoorbeeld Andres Segovia (de bekendste concertgitarist van de 20ste eeuw) of John Williams de moeite van het beluisteren waard.

Halverwege de 19de eeuw werden in Amerika de eerste akoestische gitaren met stalen snaren gebouwd door de firma Martin. Die snaren waren veel goedkoper dan de darmen waar ze tot dan toe van gemaakt werden. Zo kwam de gitaar binnen ieders bereik en werd het instrument nog populairder. Deze gitaren worden flat-top gitaren genoemd of ook wel western-gitaren

Waarom kiezen voor de akoestische gitaar?

Het leuke van de akoestische gitaar is dat je hem overal mee naar toe kunt nemen en dat je er in heel veel stijlen op kunt spelen. En het is natuurlijk een perfect instrument om jezelf mee te begeleiden als je zingt.

Gitaar aanschaffen?

Akoestische gitaren zijn te koop in elke prijsklasse. Let er bij de aanschaf wel op dat het bovenblad massief is, dat geeft een veel betere klank. Koop er meteen een goeie hoes bij die je op je rug kunt dragen.